سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بهترینْ مردانگی، نگهداشتِ دوستی است . [امام علی علیه السلام]
 

 
   

سیاسی - موسسه ی حقوقی ارشد 09331316238 - 09364113840
 
خانه | ارتباط مدیریت |بازدید امروز:0بازدید دیروز:22
 

رضا مداحی :: 87/9/21::  9:51 صبح


باتوجه به اینکه اصل سیزدهم قانون اساسی اقلیتهای دینی (زرتشتی،کلیمی و مسیحی) را اختصاصا مورد توجه قرار داده، طبعا سایر فرق غیر اسلامی را شامل نمی شود. نظربه اینکه این گروهها نیز از اهالی کشور محسوب می شوند، بایستی حقوق و تکلیفشان در قانون اساسی مشخص باشد.

اصل چهاردهم در این خصوص مقرر می دارد:

دولت جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان موظفند نسبت به افراد غیر مسلمان با اخلاق حسنه و قسط و عدل اسلامی عمل نمایند و حقوق انسانی انان را رعایت کنند.(این اصل در مورد کسانی اعتبار دارد که بر ضد اسلام و جمهوری اسلامی ایران توطئه و اقدام نکنند)

حق برخورداری از حقوق انسانی:

همه ی افراد از آن جهت که انسانند،دارای حداقل حقوقی هستند که هیچ ربطی به حیثیت،عقیده،نژاد و رنگ آنان ندارد .این موارد را حقوق انسانی یا حقوق بشر می نامند.((اعلامیه جهانی حقوق 10 سبتامبر 1948 حداقل حقوق انسانی را برای همه افراد در همه جا قائل شده است))

حق حیات و امنیت شوون مادی ومعنوی از ابتدایی ترین حقوقی است که افراد مورد نظر،همانند سایر افراد دارا می باشند

در بند یک اصل چهل و سوم قانون اساسی می خوانیم:

لازمه حیات سالم، تامین نیازهای اساسی همچون مسکن،خوراک،پوشاک،بهداشت،درمان،آموزش و پرورش، و امکانات لازم برای تشکیل خانواده آنان می باشد


منبع: حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران جلد اول، اصول و مبانی کلی نظام، دکتر سید محمد هاشمی

رضا مداحی :: 87/9/1::  10:29 عصر


دکتر هاشمى حقوقدان برجسته و استاد دانشگاه شهیدبهشتی است.یکى
از معتبرترین کُتب در زمینه ى حقوق اساسى جمهورى اسلامى ایران
کتاب{حقوقِ جمهورى اسلامى ایران،حاکمیت و نهادهای سیاسى است که توسط
این استادِ برجسته به رشته تحریر درامده است.این کتاب که هم اکنون به
عنوان کتاب درسى در دانشگاه هاى معتبر ایران{دانشگاه تهران،دانشگاه شهید
بهشتى،دانشگاه گیلان...}تدریس می شود حاوی نکاتِ ظریف و قابل تاملی است
که در زیر به تعدادى از آنها اشاره میشود.
در باب انتخاب رهبرى و نقص قانون
1.رهبر باید شرایط و  خصوصیاتِ گوناگونى داشته باشد مثل=صلاحیت
علمى،شجاعت،عدالت،تقوا،مدیریت،بینش فقهی و سیاسى...در حالیکه اعضاى
مجلس خبرگان فقط داراى مدرک اجتهاد هستند.براى شناخت شرط اجتهاد رهبرى
البته این افراد مفید فایده خواهند بود اما سایر خصوصیاتِ رهبر را چگونه
میخواهند تشخیص دهند؟در ثانی رهبر به عنوان نماینده همه اقشار جامعِه است
منطق سیاسى اقتضا میکند که خبرگان رهبری هویتی عام و فراگیر
از هویت صنفی روحانى داشته باشند.
2.داوطلبین شرکت در انتخابات مجلس خبرگان باید مجتهد باشند.مرجع تشخیص اجتهاد داوطلبین شوراى نگهبان است.نکته قابل تامل در دور فلسفی است که در این
خصوص به وجود مى اید.بدین معنا که تشخیص صلاحیت علمى خبرگانی که
مسئولِ تعیین رهبری اند با فقهای شوراى نگهبان منتخب رهبرى مى
باشد.دور مذکور را شامل این نکته نیز میتوان دانست که رهبر
انقلاب اجتهاد بعضى خبرگان را مستقلا تشخیص می دهد!!!!!


رضا مداحی :: 87/3/30::  10:34 عصر

فعلا برای خالی نبودن عریضه این پست رو داشته باشید.
یکی از معیارهای اصلی مقایسه وضعیت کشورها درآمد سرانه اوناست که معادل ارزش کل کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور در یک سال تقسیم برجمعیتشه. نمودار زیر درآمد سرانه سه کشور ایران- ترکیه (بعنوان یه کشور قابل مقایسه با ایران) و کره جنوبی (بعنوان کشوری که خیلی خوب عمل کرده) رو از سال 1334 تا 1379 مقایسه میکنه
لازم به یادآوریه که درآمد سرانه مورد استفاده در این نمودار به قیمتهای ثابت و تعدیل شده با شاخص پی.پی.پی. هست به این مفهوم که اثر تفاوت قیمتها در طول زمان و در بین کشورهای مختلف از اون زدوده شده. نکته دیگه اینه که این درآمدها بر اساس آمارهای رسمی محاسبه شده که در مورد کشوری مثل ایران ممکنه دقیق نباشه

رضا مداحی :: 86/11/26::  11:27 عصر

شهروند ـ رضا مداحی: جمعه 8 فوریه 2008، به همت کانون نقد و اندیشه تورنتو، حدود بیست تن از ایرانیان در یکی از اتاقهای گفت وگوی کتابخانه نورت یورک جمع آمدند تا با اکبر گنجی به گفت وگو بنشینند.

اکبر گنجی از همان ابتدا گفت که بنا نیست سخنرانی کند و بیشتر میخواهد با هموطنان به گفت وگو بنشیند.

یکی از حاضران، با بیان اینکه تاکنون دردها گفته شده، ولی راهکاری نشان داده نشده، باب گفت وگو را باز کرد.

گنجی گفت: برای یافتن راه حل باید به متخصصان مراجعه کرد همانطور که وقتی بیمار میشویم به پزشک مراجعه میکنیم، اما به عرصه های اجتماعی که میرسیم دیگر کسی این را قبول ندارد و همه خودشان را صاحب نظر می دانند. بنابراین این طور نیست که بپذیرند که کسی در مورد این مسائل راه حل ارائه دهد. برای راه حل باید یک فضای گفت وگوی عمومی وجود داشته باشد که صاحب نظران بنشینند و از خلال بحث ها اجماعی شکل بگیرد و راه حل ها بیرون بیایند که ما(ایرانیان) در این مقام نیستیم. چون همدیگر را قبول نداریم. ما باید به قصد فهم با یکدیگر بنشینیم نه به قصد رد. نه اینکه راه حلی وجود نداشته باشد، حتما داشته که جوامعی مثل سوئیس و کانادا به وجود آمده اند. باید دید این جوامع توسعه یافته از چه راه هایی رفته اند که الان به اینجا رسیده اند. کار علم این است که این راه ها را شناسایی کند.

گنجی در بخش دیگری از سخنانش گفت: فرض کنیم الان میخواهیم راجع به رژیم ایران صحبت کنیم. ما اینقدر از این رژیم ناراحتیم و بدمان میآید که مانع از درک و فهممان از آن میشود. چوندشمنش هستیم هر چه فحش در عالم است میخواهیم نثارش کنیم، خوب مگر در این سی سال این کار را نکرده ایم چه مشکلی رفع شده؟ ما وقتی تلویزیون های ماهواره ای را تماشا میکنیم در آن می بینیم که سی سال است این رژیم دارد سرنگون میشود. بعضی وقتها انگار همان شب است که سرنگون میشود. ما باید سئوال را معکوس کنیم و بگوییم چرا این رژیم 30 سال دوام آورده است؟

یکی از میان جمع گفت: به دلیل دین...

گنجی گفت: اولین چیزی که درس روش شناسی علم به ما یاد میدهد این است که پدیده های اجتماعی تک علتی نیستند. هر پدیده اجتماعی معلول ده ها و صدها علت است. و این در بحث اپوزیسیون غایب است. در بعضی از سایت ها میخوانید که هرچه مشکل داریم از دین است. یک دلیلش میتواند دین باشد. دلیل دیگرش این که رژیم یک اپوزیسیون قوی در مقابلش ندارد. شاه با یک اپوزیسیون قوی به نام کنفدراسیون دانشجویان در خارج کشور روبرو بود که او را بیچاره کرده بود. الان چنین چیزی وجود ندارد. ما الان اپوزیسیون خارج کشور نداریم. اپوزیسیون یک بیانیه دادن و فحش دادن به رژیم نیست. اپوزیسیون یک عمل جمعی مشترک است که وجود ندارد. در داخل میگویند سرکوب است و امکان شکل گیری آن نیست ولی شما در کشورهایی زندگی میکنید که آزاد هستید و میتوانید هرکاری میخواهید بکنید. یک زمانی ترور برای رژیم ها راهی برای از بین بردن مخالفانشان در خارج کشور بود. الان دیگر به این هم احتیاجی نیست چون اپوزیسیون خارج کشور خودشان داوطلبانه دارند این کار را میکنند. شما سایت ها را بخوانید. همه به همدیگر فحش میدهند و همدیگر را تخریب میکنند.

پس بهتر است به این ها فکر کنیم که چه عواملی باعث شده که رژیم 30 سال دوام بیاورد؟ چه عواملی مانع شکل گیری یک اپوزیسیون قوی شده؟

یکی از حاضران از نقش دخالت خارجی در بقاء جمهوری اسلامی گفت. گنجی در ادامه ی این بحث گفت: در عرصه جهانی توطئه وجود دارد و همه دولتها توطئه می کنند و جمهوری اسلامی هم سردمدارش است و آمریکا هم همینطور و وقتی پای منافعشان در میان باشد همه این کار را میکنند. بنابراین توطئه وجود دارد ولی بحثی که ما با آن مخالفیم تئوری توطئه است که هر مسئله و مشکلی را به توطئه مربوط می کند مثل کاری که آقای خامنه ای میکند. وقتی پای تئوری توطئه آمریکا و دشمن به میان می آید، آن وقت روشنفکر میشود فریب خورده دشمن، مطبوعات میشوند پایگاه های دشمن، کشور در معرض شبیخون فرهنگی دشمن است، مخالفان مزدوران دشمن اند و ... یعنی یک دشمن میسازید و میخواهید با آن بجنگید و همه چیز را به دشمن مربوط می کنید و این طور مسائل را حل میکنید.

در رابطه با دین، گنجی گفت: به تاریخ جهان نگاه کنید اکثریت مردم جهان دین دارند. دین های غربی و شرقی از اسلام و مسیحیت و یهودیت تا شینتو و هندو و بودیست و ... بی دینان یا آتئیست ها تعداد زیادی نیستند. باید پرسید چرا پدیده ی دین اینهمه دوام آورده؟

در بحث دموکراسی گنجی گفت: اولین گام دموکراسی احترام به همدیگر است. من وقتی به شما اهانت میکنم دیگر چه جای گفت وگو می ماند. برای اینکه بتوانیم در کنار هم در صلح زندگی کنیم باید همدیگر را تحمل کنیم.

گنجی در ادامه به تاریخچه شکل گیری سکولاریسم اشاره کرد.

در سکولاریسم، دولت مقدس و نهاد آسمانی نیست. دولت مجری احکام شریعت نیست. دولت هیچ دینی را دین رسمی اعلام نمیکند.

آن چیزی که به تساهل، رواداری و مدارا و تولارنس شناخته شده این است که من شما را در باطل بودن خودت تحمل میکنم. این معنای مدرن پلورالیزم است. باید پذیرفت که بشریت به طور جمعی گام به گام به حقیقت نزدیک میشود و حقیقت نزد همه پخش است. در جمع، هیچ کس باطل مطلق نیست و هیچ کس هم حقیقت مطلق را ندارد. اساس بر این است که زندگی مسالمت آمیز داشته باشیم پس اساس بر حذف کسی نیست.

گنجی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نگرش افراد و گروه ها در دوران انقلاب، گفت: ما هیچکدام دمکرات نبودیم. این گفتمان دموکراسی الان بین ما آمده. مکتوبات تمام گروه ها وجود دارد. کسی حقوق بشر را نمیخواست. گروه های چپ لنینیسم و استالینیسم و مائوئیسم را میخواستند. ایده آلها انور خوجه و مائو و استالین و لنین بودند. ما دمکرات نبودیم. ما همه لنینیست بودیم. آقای خمینی هم لنینیست بود. یعنی دو کتاب بود که همه میخواندند: "دولت و انقلاب" لنین و "چه باید کرد" لنین. مجاهدین خلق این دو کتاب اصلی اش بود. بچه های مذهبی هم از روی اینها کپی میکردند. لنین میگفت مسئله انقلاب تسخیر قدرت است. باید با روش های قهرآمیز قدرت را در دست گرفت. همه ی ما لنینیست بودیم و همه دنبال تسخیر دولت و آقای خمینی زرنگ تر از بقیه بود.

امروزه دیسکورس حقوق بشر، دمکراسی و آزادی جهانی شده و دیکتاتورها هم از همین دیسکورس استفاده میکنند.

بنابراین ما باید روی سه چیز اجماع کنیم: آزادی ، دمکراسی و حقوق بشر.

خوشبختانه اکثر نیروهای اپوزیسیون این سه را قبول دارند و این خودش یک گام به پیش است. آلترناتیو حکومت بنیادگرای ایران دمکراسی و حقوق بشر است. اندیشه های دموکراسی خواهانه و سوسیال دمکراسی برای ما بهتر است تا بازگشت به اندیشه هایی مثل استالینیسم و لنینیسم و مائوئیسم.

گنجی هشدار داد که بعضی ها اشکال به جوامع آمریکایی و اروپایی میگیرند تا زیرآب دمکراسی و حقوق بشر را بزنند و بگویند این است آن دمکراسی که شما میگویید، اما بعضی ها اشکال سیستم را میگویند تا سیستم دمکرات تر شود، مثلا انتقادات چامسکی برای این است که نظام دمکرات تر شود.

گنجی در رابطه با انتخابات مجلس در ایران که ماه آینده برگزار میشود گفت: من همچنان بر همان عقیده که در مانیفست آورده ام، هستم. تا زمانی که انتخابات آزاد نباشد، من آن را تحریم میکنم. الان در ایران هم بسیاری به همین نتیجه رسیده اند ولی نمیتوانند بگویند تحریم، میگویند لیست نمیدهیم.

این جلسه گفت وگوی دو ساعت و نیمه که با مشارکت فعال حاضران در بحث ها همراه بود، ساعت 9 شب به پایان رسید.

 


رضا مداحی :: 86/7/25::  6:0 عصر

وزیر فرهنگ و گردشگری فرانسه درخواست ملاقات رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ اسفندیار رحیم‌مشایی ـ را نپذیرفت.
مدیر کل امور بین‌الملل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: وزیر فرهنگ و گردشگری فرانسه درخواست ملاقات رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ اسفندیار رحیم‌مشایی ـ را نپذیرفت.

محمدکاظم خلدی‌نسب در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: قرار بود، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جریان سفر خود به فرانسه و حضور در مجمع عمومی یونسکو و ملاقات با مدیر کل سازمان جهانی یونسکو، دیدارهایی را با برخی مقامات بلندپایه‌ فرانسه از جمله وزیر فرهنگ و گردشگری و وزیر امور خارجه و ارتباطات این کشور داشته باشد که به هیچ‌یک از درخواست‌های ایران پاسخ مثبت داده نشد و رحیم‌مشایی در سفر خود، موضوع توسعه‌ همکاری‌های ایران و یونسکو را پی‌گیری می‌کند.

پیش از این اعلام شده بود که در جریان سفر رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، موضوع تبدیل خانه‌ امام (ره) در نوفل‌لوشاتو به موزه، مذاکره‌ برای پیشبرد فعالیت‌های مشترک ایران و فرانسه در حوزه‌ میراث فرهنگی و گردشگری و اجرایی کردن توافق‌نامه‌های همکاری دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرند.

امضای یادداشت تفاهم میان ایران و یونسکو و تاسیس صندوق ایران در یونسکو برای مرمت و احیای آثار تاریخی در حوزه‌ آسیای غربی و ارایه‌ی پیشنهاد عضویت ایران در کمیته‌ میراث جهانی از موارد مورد بحث در جریان سفر رحیم‌مشایی به فرانسه خواهند بود.

   1   2   3   4      >

:: RSS ::
::پیوندهای روزانه::
حقوق واحد تهران شمال [180]
دست نوشته های یه دختر تنها [200]
دو کلمه حرف حساب [103]
عباس قربانی [103]
ایمان امروز [266]
[آرشیو(5)]

::تعداد کل بازدیدها::

53097

::آشنایی بیشتر::

درباره صاحب وبلاگ

::درباره من::
سیاسی - موسسه ی حقوقی ارشد 09331316238 - 09364113840
::لوگوی من::
سیاسی - موسسه ی حقوقی ارشد 09331316238 - 09364113840
::لوگوی دوستان::


::لینک دوستان::
تنهایی......!!!!!!
.: شهر عشق :.
::وضعیت من در یاهو::
::فهرست موضوعی یادداشت ها::
::آرشیو::
::جستجوی وبلاگ::
 :جستجو
::اشتراک::